StoryEditor

Penta kategoricky odmieta akékoľvek prepojenie na Meinl Bank

22.12.2005, 09:03
Autor:
TASRTASR

Skupina Penta kategoricky odmieta akékoľvek prepojenie na Meinl Bank. Vyhlásila to dnes hovorkyňa private equity skupiny Penta Andrea Straková.
V tlačovej správe Penty sa ďalej uvádza, že private equity skupina Penta vníma mediálne útoky voči konzorciu TwoOne ako účelovú snahu o manipuláciu súťaže na výber investora pre letiská v Bratislave a Košiciach.
Penta disponuje informáciami, ktoré jednoznačne hovoria o tom, že jeden z jej konkurentov opakovane distribuuje medzi novinársku verejnosť zámerne deformované a skresľované informácie, ktorých jediným cieľom je poškodiť konzorcium TwoOne a spochybniť jeho účasť v tendri. Penta tieto nekalé praktiky kategoricky odmieta. Zavádzanie a zneužívanie novinárskej verejnosti v tomto prípade podľa nej napĺňa aj všetky znaky manipulácie priebehu tendra prostredníctvom médií. "Veríme v profesionalitu novinárskej obce a dúfame, že sa nenechá zneužiť ako nástroj presadzovania záujmov jedného z účastníkov tendra," uvádza sa v stanovisku Penty.
"Za absurdné považujeme, ak médiá v jeden deň tvrdia, že poradca vyhodnotil náš plán za najhorší, a tie isté médiá o pár hodín neskôr tvrdia, že je poradca na Pentu prepojený."
Penta v súčasnosti spolupracuje na pravidelnej báze so 17 advokátskymi kanceláriami, ktoré podľa predpokladov majú aj desiatky iných klientov. "Je nereálne a právne nemožné, aby sme evidovali, pre akých iných klientov pracujú. Od akéhokoľvek prepojenia s Meinl Bank sa Penta kategoricky dištancuje."
V rovnakej veci sa dnes vyjadrila aj advokátka Denisa Schultzová z advokátskej kancelárie Schultzová & Partners. Uviedla, že neposkytuje služby v súvislosti s privatizáciou letísk v Bratislave a Košiciach žiadnemu zo svojich klientov. "Nevidím ani žiadnu súvislosť medzi zastupovaním mojich klientov a v súčasnosti prebiehajúcou privatizáciou oboch letísk. Považujem za absurdné a účelové poukazovať na údajné prepojenie skupiny Penta a privatizačného poradcu Meinl Bank prostredníctvom mojej osoby," dodala Schultzová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 03:49