StoryEditor

P. Rusko: Projekt Hyundai/Kia je unikátny a pre Slovensko výhodný

03.10.2005, 09:55
Autor:
TASRTASR

Napriek tomu, že investícia automobilky Hyundai/Kia pri Žiline bude štátnu kasu stáť viac, ako sa predpokladalo, tento projekt je unikátny a pre Slovensko výhodný. V dnešnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol predseda Aliancie nového občana (ANO) a exminister hospodárstva Pavol Rusko.
Predraženie investície Rusko pripisuje tomu, že juhokórejská spoločnosť sa rozhodla ju navýšiť a namiesto pôvodne zamýšľaných 200 000 vyrobených automobilov ročne ich plánuje produkovať o polovicu viac. "Navýšenie nákladov je v poriadku z toho pohľadu, že sú to objektívne náklady, ktoré sme nemohli predpokladať v čase, keď bola investícia nižšia," myslí si Rusko, podľa ktorého príchod Hyundai/Kia na Slovensko nie je iba zásluhou uskutočnených reforiem. "Hyundai ide do Českej republiky, ktorú sme nedávno kritizovali za to, že nerobí reformy. Nie reformy, ale investori a malí a strední podnikatelia sú tým, čo môže ľuďom zvýšiť platy, dať prácu," pokračoval Rusko.
Šéf ANO považuje investíciu juhokórejskej automobilky pri Žiline za výkladnú skriňu práce rezortu hospodárstva. Podľa neho je úspechom snahy všetkých štyroch koaličných partnerov. "My sme dávali góly, ale tie prihrávky považujem za súčasť práce celej koalície," dodal Rusko.
mal zll

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 11:16