StoryEditor

Pojednávanie v kauze BMG Invest a Horizont odročil Špeciálny súd na 6. marca

24.02.2006, 18:10
Autor:
TASRTASR

ojednávanie v kauze BMG Invest a Horizont Slovakia na Špeciálnom súde v Pezinku proti bývalému šéfovi Vladimírovi F. a jeho spoločníkom Anne M., Františkovi M. a Mariánovi Š. bolo dnes pre technickú poruchu na nahrávacom zariadení odročené na pondelok 6. marca.
Sudkyňa odročila hlavné pojednávanie po spontánnej výpovedi obžalovaného Mariána Š. Tento vo veci vypovedal, že počas svojho pôsobenia v spoločnosti BMG Invest nemal kompetencie na to, aby rozhodoval o presune peňazí. Tvrdil, že nikdy neprišiel do styku s peniazmi. "O všetkom rozhodoval Vladimír F., k ničomu ma nepustil, o ničom som nerozhodoval," uviedol Marián Š.
Spoločnosť podľa jeho slov riadil autokraticky Vladimír F., nazval ho "supermanipulátorom" a tvrdil, že celé dianie mal dopredu naplánované. Celé podnikanie Vladimíra F. sa dá rozdeliť podľa neho do troch rovín - skutočné podnikanie, podvod a príprava obetných baránkov. Marián Š. sa vyjadril, že on sám je takýmto baránkom a zdôraznil, že nebol jediný, ktorý bol na takúto úlohu pripravovaný. Nakoniec požiadal súd o prepustenie na slobodu. K žiadosti o prepustenie z väzby sa pripojil aj jeho náhradný obhajca. Podľa obhajcu nič nebráni tomu, aby bol obžalovaný bezodkladne prepustený, pretože bol súdom vypočutý a nie je dôvodná obava, že ujde.
O prepustenie z väzby na slobodu opakovane požiadal aj obžalovaný Vladimír F. Svoju žiadosť odôvodnil tým, že je vo väzbe držaný nezákonne.
Súd o prepustení na slobodu bude rozhodovať na neverejnom zasadnutí v pondelok 27. februára.
Špeciálny prokurátor obžaloval Vladimíra F. a jeho spoločníkov z trestných činov podvodu a porušenia pravidiel hospodárskeho styku. Obžaloba vyčíslila škodu na viac ako 14 miliárd Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 10:24