StoryEditor

SkyEurope chce expandovať aj do juhovýchodnej Európy

04.05.2007, 19:16
Autor:
TASRTASR
Nízkonákladové aerolínie SkyEurope plánujú rozširovať svoje pôsobenie do krajín východnej a juhovýchodnej Európy. Spoločnosť sa zaujíma o otvorenie liniek do Ruska, Turecka či Ukrajiny.

Povedal to výkonný riaditeľ spoločnosti SkyEurope Christian Mandl na dnešnej tlačovej konferencii Business in The Sky, ktorú v Bratislave zorganizovala spoločnosť EastEuro Link.
Mandl potvrdil, že spoločnosť rokuje s leteckými úradmi vo viacerých krajinách východnej Európy. Rokovania o otvorení nových liniek by mali skončiť do niekoľkých mesiacov. SkyEurope plánuje tiež spoluprácu s tamojšími aerolíniami. "Naše skúsenosti zo strednej Európy nám umožnia pochopiť ruský trh lepšie ako našej konkurencii zo západu," konštatoval riaditeľ SkyEurope.
"Trhy strednej a východnej Európy sú jednoducho príliš malé, aby uniesli národný prístup. Potrebujete ich vnímať regionálne. Ak ich beriete po jednom, sú príliš malé, ak ich vnímate ako celok, majú potenciál," vysvetlil Mandl. Podotkol, že všetky lety spoločnosti smerujúce mimo územia Európskej únie budú štartovať z Bratislavy.
SkyEurope od svojho vzniku v roku 2003 dosahoval približne 187-% nárast objemu prepravy ročne. V ďalších rokoch plánuje spoločnosť podľa Mandla tempo rastu spomaliť a zamerať sa na konsolidáciu služieb. Aj napriek tomu chce spoločnosť do roku 2011 rozširovať svoju flotilu v priemere o 5 lietadiel ročne.
Spoločnosť, ktorá má základne v Bratislave, Budapešti, Krakove, Prahe a Viedni, prepravila vlani 2,75 milióna pasažierov. V súčasnosti zamestnáva vyše 850 ľudí. Ponúka sieť 92 liniek do 39 destinácií v 19 európskych krajinách. Vo flotile je aktuálne 14 lietadiel Boeing 737. Do konca roku 2010 sa flotila rozšíri na 32 lietadiel Boeing Novej Generácie 737-700.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 15:29