StoryEditor

Česko vybralo prostredníctvom elektronického mýta už 1 miliardu CZK

12.03.2007, 19:18
Autor:
TASRTASR

Česká republika vybrala za prvých 70 dní od spustenia systému elektronického mýta už 1 miliardu CZK, v prepočte 1,2 miliardy SKK.
Priemerná suma vybraná na mýte za týždeň sa pohybuje okolo 100 miliónov CZK. Systém elektronického mýta tak každú hodinu vygeneruje takmer 600 000 CZK.
Firma Kapsch, ktorá systém v ČR vybudovala plánuje svoje aktivity rozšíriť aj na ďalšie regióny Európy. "Dcérske firmy sme založili napríklad v Taliansku, Maďarsku, na Slovensku, vo Veľkej Británii či vo Francúzsku," popisuje európske aktivity firmy majiteľ spoločnosti Georg Kapsch.
Kapsch v súčasnosti spolupracuje s českým ministerstvom dopravy na rozvoji existujúceho systému výberu mýtneho, ktorý ČR plánuje rozšíriť na širšiu sieť ciest.
Spoločnosť Kapsch Telematic Services prevádzkuje dopravno-telematické zariadenia založené na mýtnej technológii od firmy Kapsch. Jej hlavnou úlohou je zabezpečenie prevádzky mýtneho systému v Česku. Je dcérskou spoločnosťou rakúskej firmy Kapsch Telematic Services. Spoločnosť Kapsch inštalovala systémy elektronického výberu mýta vo viacerých krajinách Európy, ale napríklad aj v Chile, Brazílii či Malajzii.
Obe firmy sú súčasťou holdingu Kapsch Group, ktorý sa skladá z viac ako 25 firiem rozmiestených po celom svete.
(1 CZK = 1,210 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 14:21