StoryEditor

Odbory v českej Škode vyhlásili štrajkovú pohotovosť

04.04.2007, 17:32
Autor:
SITASITA
Odbory českej automobilky Škoda Auto vyhlásili štrajkovú pohotovosť a sú pripravené usporiadať výstražný, alebo časovo neobmedzený štrajk po tom, čo sa s vedením nedohodli na novej kolektívnej zmluve ani po ôsmom kole rozhovorov.

Odbory českej automobilky Škoda Auto vyhlásili štrajkovú pohotovosť a sú pripravené usporiadať výstražný, alebo časovo neobmedzený štrajk. Uviedol to zväz v stredajšej tlačovej správe. Odbory vyhlásili stávkovú pohotovosť po tom, čo sa s vedením automobilky nedohodli na novej kolektívnej zmluve ani po ôsmom kole rozhovorov.
"Podniková rada je aj naďalej pripravená rokovať. V prípade, že dosiahne dohodu, je pripravená okamžite prerušiť štrajkové akcie a poskytnúť zamestnávateľovi súčinnosť pri nahradení výpadkov vo výrobe," uvádza ďalej správa. Dosiahnutie dohody zatiaľ uviazlo na mzdových nárokoch odborov, ktoré požadujú zvýšenie platov o takmer štvrtinu. Problémovým sa tiež javí celá dĺžka kolektívnej zmluvy.
Súčasná dvojročná kolektívna zmluva, mala stratiť platnosť 31. marca. Odbory sa v piatok dohodli s automobilkou na jej mesačnom predĺžení. Stopercentným akcionárom najväčšej českej firmy podľa tržieb a najväčšieho českého vývozcu je nemecký Volkswagen.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 13:02