StoryEditor

Zamestnanci VW budú odmeňovaní podľa úspechu značky

27.02.2006, 10:44
Autor:
TASRTASR

Vedenie Volkswagenu (VW) pripravuje zmenu odmeňovania svojich vyše 100 000 zamestnancov v nemeckých závodoch. Ich príjmy v budúcnosti budú podstatne viac závisieť od obchodného úspechu produktov, ktoré dodávajú na trh. Informoval o tom nemecký denník Financial Times Deutschland.
Riaditeľ odboru práce VW Horst Neumann pre odvetvový týždenník Automobilwoche povedal, že podnik, ktorý netvorí nijaký zisk, nemôže vyplácať zamestnanom prémie až 20 % tarifného platu. Pre jednotlivých pracovníkov je prémia 1 500 EUR, v prepočte 59,929 SKK, už pekné množstvo peňazí, za ktoré sa oplatí robiť. VW bude uplatňovať podobný model, ktorý pred rokmi zaviedli v automobilke Audi. Pri relatívne nižších tarifných mzdách príjem celkom pekne vzrastie, keď zamestnancom vypláca podiel na zisku. "To je cesta," povedal Neumann, "po ktorej pôjdeme aj my".
Vedenie Volkswagenu začiatkom tohto mesiaca zverejnilo rozsiahly ozdravovací program pre svoje nemecké závody. Vlani závody, ktoré dávajú na svoje vozidlá značku VW, dosiahli len nízky operatívny zisk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 16:06