StoryEditor

Allianz vlani s rekordným ziskom 7,021 mld. eur

22.02.2007, 10:44
Autor:
SITASITA

Najväčšia nemecká poisťovňa Allianz zaznamenala za minulý rok rekordnú úroveň čistého zisku 7,021 mld. eur. Výsledky prekonali očakávania analytikov, ktorí predpovedali zisk vo výške 6,847 mld. eur. Spoločnosť vďačí za dobré výsledky nízkym výdavkom na poistné udalosti vyplývajúce z prírodných katastrof, ako aj silnému predaju životného, dôchodkového a zdravotného poistenia, či rastúcim finančným trhom.
Allianz minulý mesiac oznámil, že plánuje odkúpiť minoritný podiel vo francúzskej sesterskej spoločnosti AGF a v nemeckom Allianz Leben. Cena za balík akcií by mala predstavovať 10,5 mld. eur. Tento krok je súčasťou reštrukturalizácie, ktorá má zvýšiť efektivitu a ziskovosť spoločnosti.
V súčasnosti nemecká poisťovňa pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločností Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s. a Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť, a.s., ktorá je jej dcérou. V SR Allianz pôsobí už od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 10:03