StoryEditor

Russnefť má záujem o 49-% podiel v Transpetrole

20.12.2005, 16:25
Autor:
TASRTASR
Ruská spoločnosť Russnefť má záujem o kúpu 49-% podielu v Transpetrole. Po predložení informačného memoranda spoločnosti predostrel Russnefť aj strategickú investičnú víziu rozvoja spoločnosti Transpetrol.

Ruská spoločnosť Russnefť má záujem o kúpu 49-% podielu v Transpetrole. Na dnešnom rokovaní s ministrom hospodárstva Jirkom Malchárkom v Bratislave to uviedol prezident spoločnosti Michail Guceriev.
Po predložení informačného memoranda spoločnosti predostrel Guceriev aj strategickú investičnú víziu rozvoja spoločnosti Transpetrol. Podčiarkol pritom osobitný význam stabilných hospodárskych vzťahov medzi Ruskou federáciou a Slovenskou republikou, ako aj prioritu, ktorú táto významná ruská ťažobná spoločnosť pripisuje dlhodobému charakteru uvedenej investície.
Malchárek vyjadril želanie oboch zúčastnených strán prispieť efektívne a transparentne k procesu dynamického rozvoja spoločnosti Transpetrol. Zároveň zdôraznil, že slovenská strana bude ďalší postup odvíjať od výsledkov rokovaní medzi spoločnosťami Yukos Finance a Russnefť.
TASR o tom informovala Dagmar Hlavatá z referátu pre komunikáciu a vzťahy s verejnosťou MH SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 02:22