StoryEditor

Global Payments Europe a VÚB poskytujú integrované riešenie pre Tesco Stores SR

06.12.2005, 12:12
Autor:
TASRTASR

VÚB banka, a. s., ako partnerská banka pre obchodné miesta spoločnosti Tesco Stores v SR, zaviedla v jej obchodnej sieti integrovaný platobný systém od firmy Global Payments Europe (GPE).
Systém POSIS vyvinula spoločnosť GPE ako riešenie pre prijímanie platobných kariet najmä v supermarketoch a hypermarketoch. Vlani ho zaviedli v sieti Tesco Stores ČR a v ďalších obchodných reťazcoch v Česku. Predstavuje novú generáciu infraštruktúry pre prijímanie platieb realizovaných čipovými a magnetickými platobnými kartami a následné centralizované spracovanie transakcií u outsourcovaného prevádzkovateľa, GPE. Spracovanie transakcie sa zrýchli, čím sa skráti čakanie zákazníkov pri pokladniciach pri platbe kartou.
"Nový systém prispeje k úspore nákladov a umožní nám zjednotiť platobné schémy," vysvetlil IT manažér pre ČR a SR Tesco Stores Pavel Vanoušek.
"Pri rozhodovaní o implementácii tohto softvéru zohrávalo dôležitú úlohu zjednotenie platformy pre použitie platobných kariet v obchodných prevádzkach Tesco v SR a ČR," zdôvodnila výber riešenia riaditeľka odboru platobných kariet VÚB Eva Muroňová.
Novú generáciu spracovania elektronických finančných transakcií zaviedli v obchodných domoch v Rožňave, Dolnom Kubíne, Brezne, Žiari nad Hronom, Kežmarku a Humennom.
Global Payments Europe (GPE) poskytuje procesingové služby bankám a ďalším finančným inštitúciám v Českej a Slovenskej republike, Ruskej federácii a Poľsku. Ide o komplexné služby v oblasti vydávania, správy a personalizácie platobných i neplatobných kariet, spracovania transakcií, inštalácie a údržby bankomatov a platobných terminálov, vývoja platobných systémov. V regióne strednej Európy je GPE rešpektovaným hráčom s významnou tradíciou, pretože pod obchodnou značkou MUZO, a. s., poskytovala finančným ústavom svoje služby už od roku 1992. Global Payments Inc. je kótovaná aj na newyorskej burze NYSE, služby poskytuje nadnárodným spoločnostiam v USA, Kanade, Latinskej Amerike a Európe.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 16:12