StoryEditor

Odbory firmy Škoda Auto odkladajú štrajk, rokujú ďalej

11.04.2007, 13:34
Autor:
SITASITA
Odbory českej automobilky Škoda Auto odložili výstražný štrajk na 17. apríla z pôvodne plánovaného 12. apríla a budú pokračovať v rokovaní so zamestnávateľom o novej kolektívnej zmluve.

Odbory českej automobilky Škoda Auto odložili výstražný štrajk na 17. apríla z pôvodne plánovaného 12. apríla a budú pokračovať v rokovaní so zamestnávateľom o novej kolektívnej zmluve. Oznámil to Odborový zväz KOVO v stredajšej správe. Rokovania boli v pondelok večer prerušené a pokračujú od utorkového rána.
Dohoda zatiaľ viazne na mzdových požiadavkách odborov, ktoré chcú takmer štvrtinový nárast platov, a tiež na dĺžke novej kolektívnej zmluvy. Aktuálna dvojročná kolektívna zmluva mala skončiť 31. marca, odbory sa však s firmou dohodli na mesačnom predĺžení.
Stoperocentným vlastníkom mladoboleslavskej Škody Auto je nemecký koncern Volkswagen. Na Slovensku pôsobí Volkswagen prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Volkswagen Slovakia, ktorá je výrobno-montážnym podnikom. V roku 1991 začal VW svoju činnosť v Bratislave, od roku 2000 má svoju prevádzku aj v Martine.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:36