StoryEditor

Topoľčianky sa stali 1. "Významným lesníckym miestom" na Slovensku

17.05.2007, 18:14
Autor:
TASRTASR

Topoľčianky sa pri príležitosti 100. výročia vzniku zverníkov v regióne stali 1. "Významným lesnícky miestom" na Slovensku.
Práve týmto pomenovaním budú odteraz v SR postupne označované miesta, ktoré sú pamätníkmi lesníckej histórie. V Topoľčiankach sa tejto pocty dostalo významnému chránenému parku, ktorý je klenotnicou drevín, poľovníckemu zámku a 3 dielam sochára Alojza Stróbla.
"Hoci zabezpečovanie lesníckych úloh v čase požiarov a spracovávania kalamity je náročné, sme si vedomí toho, že do správy nášho podniku nespadá len lesné bohatstvo, ale aj mnoho kultúrnych a historických pamiatok," povedal na slávnosti venovanej 100. výročiu vzniku zverníkov generálny riaditeľ štátneho podniku (š.p.) Lesov SR Jozef Minďáš. Podľa neho lesníci túto oblasť nezanedbávali ani doteraz, no rozhodli sa ju verejnosti častejšie a viac pripomínať. Práve z tohto dôvodu budú na Slovensku pribúdať tabule s logom "Významné lesnícke miesto."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 02:34