StoryEditor

Volkswagen a DaimlerChrysler rokujú o spolupráci na americkom trhu

23.08.2005, 15:18
Autor:
TASRTASR
Najväčší európsky výrobca automobilov Volkswagen rokuje so svojím konkurentom DaimlerChrysler o aliancii na americkom trhu. Ide o výrobu minivanu VW na báze modelu Voyager od Chryslera.

Najväčší európsky výrobca automobilov Volkswagen (VW) rokuje so svojím konkurentom DaimlerChrysler o aliancii na americkom trhu. Ide o výrobu minivanu VW na báze modelu Voyager od Chryslera.
Model VW by sa mal predávať výhradne v USA, aby neznížil šance Voyageru v Európe. Do predaja by sa mohol dostať už v roku 2007.
Manažment a dozorná rada koncernu DaimlerChrysler však s tým už principiálne súhlasili. Ešte nie je isté, kde sa bude spomínané auto vyrábať. Chrysler, americká dcéra koncernu DaimlerChrysler, vyrába svoje minivany v St.Louis v štáte Missouri a v meste Windsor v kanadskej provincii Ontario.
Zmluva medzi oboma automobilkami by sa mala podpísať už v septembri na frankfurtskom automobilovom veľtrhu IAA.
Hovorca VW odmietol celú záležitosť komentovať. Agentúra Reuters sa však od dvoch osôb oboznámených so situáciou dozvedela, že už dlhší čas sa na tomto pláne pracuje.
Informovala o tom agentúra Reuters na svojej internetovej stránke www.reuters.de.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 15:20