StoryEditor

Minister Jureňa navrhuje personálne zmeny v Slovenskom pozemkovom fonde

03.08.2006, 18:11
Autor:
TASRTASR

Minister pôdohospodárstva SR Miroslav Jureňa pripravuje personálne zmeny v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Jeho návrh na odvolanie predsedu, podpredsedu a členov Správnej rady a Dozornej rady SPF sa nachádza v materiáloch nezaradených na rokovanie vlády SR.
Odvolaní z funkcií by mali byť predseda správnej rady fondu Ján Mrva, podpredsedníčka Denisa Anderková a členovia Jozef Novák, Miroslav Hatala, Štefan Juhász, Vladimír Mikuš, Štefan Szolnoky, Juraj Gál, Ján Szalay, Andrej Tarasovič a Gabriel Csicsai.
Z funkcie predsedníčky Dozornej rady SPF navrhuje minister odvolať Ľubu Fedákovú a z funkcie podpredsedu Branislava Ďurajku. Odvolaní majú byť podľa návrhu tiež členovia dozornej rady František Asztalos, Miroslav Aschengeschvandtner, Miroslav Mihalík, Ingrid Slimáková, Alfonz Tkáč.
Predsedov, podpredsedov a členov oboch orgánov fondu vymenúva vláda, v správnej rade na obdobie 5 rokov, v dozornej rade na obdobie 3 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 13:41