StoryEditor

Česká finančná skupina PPF založí spoločné firmy s Číňanmi

13.09.2006, 12:34
Autor:
TASRTASR

Česká finančná skupina PPF miliardára Petra Kellnera v utorok podpísala zmluvu o založení spoločného podniku s čínskou firmou Sichuan Changhog Electric. Jej dcérska firma Changhong Europe teraz pri Nymburku stavia továreň na výrobu televízorov s plochou obrazovkou.
Podľa zmluvy sa Changhong Europe premení na akciovú spoločnosť a v nej bude mať 30-% podiel dcéra PPF Torpera Limited.
"Podobný spoločný podnik obidve firmy založia v najbližšom čase aj v Číne. Táto firma by mala uviesť na čínsky trh splátkového predajcu PPF, Home Credit," uviedol personálny riaditeľ Changhongu Europe Vladimír Nešpůrek.
PPF bude mať v novej čínskej firme 80 %, 10 % pripadne Sichuan Changhong Electric a 10 % ďalším investorom. "Na zmluvách pri obidvoch spoločnostiach sa pracovalo paralelne," dodal Nešpůrek.
PPF čínsku firmu, ktorej investície pri Nymburku dosiahnu 660 miliónov Kč, v prepočte 873 miliónov Sk, do Česka priviedla. V Číne má PPF svoju kanceláriu, doteraz hlavne nakupovala pohľadávky. Jej Home Credit pôsobí okrem Česka na Slovensku, Rusku a Kazachstane. Informoval o tom český denník Mladá fronta Dnes.
(1 CZK = 1,323 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 18:46