StoryEditor

Automobilky DaimlerChrysler a VW chcú v USA spoločne presadiť dieselové motory

29.11.2006, 13:19
Autor:
TASRTASR

Nemecké automobilové koncerny DaimlerChrysler a Volkswagen (VW) si chcú vzájomne pomôcť pri presadení dieselových motorov v USA. Pod jednotným označením "Bluetec" plánujú obe spoločnosti ponúkať čisté a úsporné naftové motory určené pre osobné a terénne automobily. Na projekte sa budú podieľať značky Volkswagen a Audi koncernu VW, ako aj Mercedes-Benz a Jeep, ktoré patria pod DaimlerChrysler.
Výrobcovia touto iniciatívou reagujú na boom motorov s alternatívnym pohonom v USA, pri ktorom vedú japonské automobilky. Kvôli rastúcim cenám benzínu sa aj v USA zvyšuje dopyt po úsporných automobiloch z hľadiska spotreby.
Označenie "Bluetec" v súčasnosti už využíva Mercedes-Benz pre svoje osobné a úžitkové automobily. Bluetec je charakteristický mimoriadne čistými dieselovými motormi s filtrovaním výfukových plynov. Tieto motory zároveň spĺňajú prísne americké emisné normy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 06:53