StoryEditor

Hort: Nezaregistrovali sme kroky vlády k odstráneniu regionálnych rozdielov

16.10.2006, 08:40
Autor:
TASRTASR

odpredseda Národnej rady (NR) SR Milan Hort tvrdí, že opozícia zatiaľ nezaregistrovala za 100 dní vládnutia kabinetu premiéra Roberta Fica konkrétne kroky zo strany vlády, ktoré by sa týkali odstraňovania regionálnych rozdielov, chudoby a riešenia exodu mladých ľudí do zahraničia.
Podľa podpredsedu NR SR Miroslava Číža bude potrebné pripraviť určitý koncept. "Pri štandardoch regionálnej politiky je najskôr dôležité vyriešiť otázky právne," uviedol v diskusnej relácii TA 3 V politike Číž a dodal, že nástroje k dispozícii sú. "Investície domáhajúce sa rôznych foriem štátnej pomoci a politickej pomoci bude treba nasmerovať do dotknutých regiónov," vysvetlil Číž.
Vláda podľa Horta za 100 dní svojho vládnutia nevyriešila problém chudobných a ľudí v núdzi ani tým, že poberateľom dôchodkov prispeje k dôchodku vianočným príspevkom. Zo širšej diskusie o slabých sociálnych skupinách by podľa neho vzišli ako slabá sociálna skupina aj isté mladé rodiny a nielen dôchodcovia. Číž však Hortovi pripomenul, že Ficova vláda zrušila 20 a 50-korunové poplatky v zdravotníctve. Tie sa práve týkajú tých, ktorí sú v sociálnej núdzi, konštatoval Číž.
Hort na záver zdôraznil, že vláda okrem toho, že sľuby ako vyššie zdanenie monopolov, zavedenie dane z dividend a zníženie jednotnej sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) na určité komodity nesplnila, ale ešte zaviedla také, ktoré neplánovala, alebo pred voľbami nedeklarovala. Ako príklad uviedol zníženie paušálnych výdavkov živnostníkov zo 60 % na 40 %, čo je podľa neho v priamej kontradikcii k tomu, vyhláseniu Ficovho kabinetu, že bude pomáhať sociálne slabým .

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 01:45