StoryEditor

Tomanová: Novela ZP je v intenciách sociálnej a právnej kultúry MOP

27.04.2007, 18:04
Autor:
TASRTASR

Novela Zákonníka práce(ZP) je pripravená v intenciách sociálnej a právnej kultúry vyznávanej Medzinárodnou organizáciou práce (MOP). Uviedla ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová na dnešnom stretnutí generálnym tajomníkom Medzinárodnej organizácie zamestnávateľov (IOE) Antoniom Peňalosom.
Ministerka v rozhovore s Peňalosom objasnila filozofiu novely ZP a proces jej tvorby, do ktorého boli podľa jej slov od začiatku zapojení všetci sociálni partneri, s ktorými sa viedol nadštandardný a permanentný sociálny dialóg.
Tomanová uviedla na stretnutí na pravú mieru podľa nej hrubo skreslené informácie, ktoré generálnemu tajomníkovi IOE poskytla Republiková únia zamestnávateľov. "Napríklad nepravdivý údaj o tom, že zamestnávatelia mali na pripomienkovanie novely ZP k dispozícii len dve niekoľkohodinové pracovné stretnutia, že novela predstavuje 240 obsahových zmien a že ministerstvo ju nepripravovalo v spolupráci so sociálnymi partnermi," uviedla riaditeľka tlačového a mediálneho odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Oľga Škorecová.
IOE je jediná svetová organizácia, ktorá na medzinárodnej úrovni reprezentuje záujmy zamestnávateľov a ich organizácií v oblasti politiky zamestnanosti a sociálnej politiky. V súčasnosti združuje 142 organizácií zamestnávateľov zo 135 krajín sveta. Má konzultačný štatút v rámci Organizácie spojených národov a priamo reprezentuje záujmy zamestnávateľov v tripartitnej Medzinárodnej organizácii práce.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 22:47