StoryEditor

Odbory a fakultné nemocnice sa dohodli na zvýšení miezd

13.06.2007, 06:03
Autor:
SITASITA

Vyjednávači Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) a zástupcovia Asociácie fakultných nemocníc (AFN) SR sa na utorňajšom rokovaní dohodli na zvyšovaní platov. Agentúru SITA o tom informoval predseda SOZ Anton Szalay. Ako uviedol, odborári a fakultné nemocnice sa zhodli na texte dodatku ku kolektívnej zmluve vyššieho stupňa, ktorý zaväzuje riaditeľov 15 fakultných nemocníc upraviť platy všetkým zamestnancom od 1. júna 2007 o 10 % oproti skutočnosti k 31. 12. 2006.
O ďalšom navyšovaní platov v druhom polroku budú sociálni partneri rokovať pri stretnutiach k dodatku č. 2, v ktorom zostáva požiadavka SOZ navýšiť platy o ďalších 20 %. "Štrajková pohotovosť v nemocniciach pokračuje aj napriek podpísaniu dodatku," konštatoval Szalay. Štrajkovú pohotovosť totiž podľa neho SOZ vyhlásil, aby poukázal na nedostatočné financovanie rezortu, neplnenie Programového vyhlásenia vlády v časti odvodov za ekonomicky neaktívne obyvateľstvo vo výške 5 % počas celého roku 2007, aby poukázal na nízke percento z hrubého domáceho produktu pre rezort a na nízke ohodnotenie zdravotníckych pracovníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 15:58