StoryEditor

SES Tlmače zaznamenala úspech na energetickom trhu v Nemecku

14.05.2007, 13:29
Autor:
TASRTASR

Firma Slovenské energetické strojárne (SES), a.s., Tlmače, významný výrobca a dodávateľ investičných celkov pre energetiku, zaznamenala výrazný úspech na energetickom trhu v Nemecku, kde operuje od roku 1989. V silnej medzinárodnej konkurencii získala kontrakt v hodnote viac ako 1,5 miliardy Sk u nového zákazníka, ktorým je spoločnosť EBARA Corporation, najväčší dodávateľ spaľovní komunálneho odpadu v Japonsku. V rámci kontraktu konečným zákazníkom bude spoločnosť Infraserv GmbH & Co. Höchst KG, ktorá je majiteľom, správcom a dodávateľom energií pre priemyselnú zónu vo Frankfurte nad Mohanom. Kontrakt podpísali project manager projektu za spoločnosť Ebara Co. Yoshihide Shinya a generálny riaditeľ SES Martin Paštika 10. mája 2007 vo Viedni. Oznámil TASR vedúci sekcie marketing a.s. tlmačských SES Viliam Petráš.
Získanie projektu je pre SES prvou veľkou zákazkou uzatvorenou priamo s japonskou firmou. Na základe uvedeného kontraktu SES dodajú 3 kotly na spaľovanie komunálneho odpadu vo fluidnej vrstve, každý o výkone 109 t/h. Dodávka kotlov sa uskutoční prevažne v 1. polroku 2008, uvedenie do prevádzky ja plánované na január 2009. Získanie zákazky je jedným z krokov ku splneniu strednodobých cieľov spoločnosti na obdobie rokov 2008 až 2010, ktoré boli stanovené po vstupe nového majoritného vlastníka v jeseni minulého roku.
Projekt Hoechst vo Frankfurte nad Mohanom je prvým projektom uvedenej japonskej firmy v Európe, ďalšie plánuje v krátkej budúcnosti. Úspešná spoločná realizácia tohto projektu vytvorí dobré predpoklady pre dlhodobú spoluprácu SES s firmou Ebara Co. v oblasti dodávok pre spaľovne odpadov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 13:26