StoryEditor

Minister Vážny v súvislosti s predajom vagónov ZSSK Cargo podá trestné oznámenie

30.11.2006, 07:27
Autor:
TASRTASR

Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomír Vážny informoval dnes vládu SR o prípade predaja 886 železničných vagónov Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo), a. s., trnavskej firme Prema Trade, s. r. o. Podľa Vážneho existuje domnienka, že pri predaji bol porušený zákon. Vláda zaviazala ministra, aby vo veci podozrivého prevodu tohto majetku podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Minister Vážny o tom informoval na tlačovej konferencii po zasadnutí vlády.
Podľa neho nebol pri predaji dodržaný zákon o verejnom obstarávaní a v čase uzatvorenia dodatku k zmluve o predaji už platilo embargo minulej vlády na predaj majetku štátu. Minister vidí problém aj v tom, že Cargo predalo vozne určené na zošrotovania, ale podľa jeho informácií časť vozňov firma ďalej predala a dnes sa používajú.
Minimálna cena na odpredaj vozňov bola podľa obchodných podmienok stanovená na 102 miliónov Sk, ale jediná firma, ktorá splnila cenovú podmienku, bola z tendra vylúčená a kontrakt získala spoločnosť Prema Trade, ktorá ako jeden z 3 záujemcov ponúkla najmenej.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 23:47