StoryEditor

Global Finance ocenil Citibank za elektronické bankovníctvo

04.08.2006, 10:19
Autor:
SITASITA

Citibank (Slovakia) a.s., ktorú na Slovensku zastupuje spoločnosť Citigroup informovala, že časopis Global Finance jej udelil na Slovensku za rok 2006 ocenenie Najlepšia firemná a inštitucionálna banka v oblasti poskytovania elektronických služieb. Riaditeľ Divízie globálnych transakčných služieb na Slovensku Marek Potoma uviedol, že toto ocenenie banka získala už druhý rok. Finančná skupina Citigroup získala toto ocenenie aj v ďalších krajinách strednej a východnej Európy, a to v ČR, Maďarsku, na Ukrajine a v Rumunsku.
Global Finance je uznávaný finančný časopis dostupný vo viac ako 158 krajinách. Pokrýva široké spektrum tém vrátane firemného financovania, kapitálových trhov, finančnej politiky, bankových operácií a riadenia rizík. Citibank (Slovakia) poskytuje svoje služby najmä právnickým osobám. V roku 2002 začala pôsobiť aj v rámci retailového bankovníctva poskytovaním spotrebných úverov. Banku založila v roku 1995 Citibank Overseas Investment Corporation ako svoju 100-percentnú dcéru. Spoločnosť je súčasťou americkej finančnej skupiny Citigroup a v prvom polroku tohto roka dosiahla na Slovensku zisk pred zdanením na úrovni 318,8 mil. Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. máj 2024 09:53