StoryEditor

V Nitre by Sony nemala mať problém s dostatkom zamestnancov

21.09.2006, 16:58
Autor:
TASRTASR

Výroba LCD monitorov v novom výrobnom závode SONY v Nitre by sa mala spustiť v septembri budúceho roka. Fabrika zamestná 3 000 ľudí, časť z nich sa presunie do Nitry z terajšieho závodu Sony v Trnave.
Podľa informácie primátora Nitry Ferdinanda Víteka firma Sony ponúkne presun do Nitry približne 1 500 zamestnancom v Trnave a očakáva, že približne 1 000 z nich ponuku využije. Ďalšie pracovné miesta vzniknú v Nitre v subdodávateľských firmách. "Zatiaľ prejavili záujem dve japonské subdodávateľské firmy, ktoré by mali vytvoriť ďalších 1 000 až 2 000 pracovných miest," uviedol Vítek.
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Nitre zaznamenal ku koncu augusta tohto roka evidovanú mieru nezamestnanosti v okrese Nitra 6,8 %, čo predstavuje 6 063 uchádzačov o zamestnanie. Podľa slov Lýdie Leskovskej z Úradu práce v Nitre firma Sony nemala zatiaľ žiadne špecifické požiadavky na budúcich zamestnancov firmy. "Zo skúseností v Trnave vieme, že najväčší záujem bol o ženy s nižším vzdelaním. Z celkového počtu uchádzačov o prácu tvoria ženy 54 %, z nich vyše 45 % patrí práve do žiadanej kategórie," uviedla Leskovská. Podľa nej by nemal nastať v Nitre problém s naplnením stavu zamestnancov, pretože v rámci celého kraja sa uchádza o prácu vyše 36 000 evidovaných nezamestnaných. Vrcholový manažment pravdepodobne presunie firma do Nitry z trnavského závodu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 08:28