StoryEditor

Slovenské a moskovské podniky by mali v budúcnosti zrealizovať 30 projektov

30.09.2005, 11:02
Autor:
TASRTASR

Podpisom záverečného Protokolu sa dnes v Bratislave skončilo 5. Zasadnutie zmiešanej komisie pre obchodno-hospodársku a vedeckú-technickú spoluprácu medzi Ministerstvom hospodárstva (MH) SR a administráciou vlády mesta Moskvy.
Podľa štátneho tajomníka MH SR Lászlóa Pomothyho, ktorý protokol podpísal za slovenskú stranu, dokument obsahuje 30 konkrétnych programov spolupráce medzi slovenskými a moskovskými podnikmi, napríklad v oblasti medicíny, energetiky, či dopravy. Komisia prerokovala aj otázky spolupráce v oblasti vytvárania spoločných podnikov. Dnes došlo aj k podpisu protokolu medzi ruskou firmou TANA a slovenskou firmou NORT Slovakia v oblasti telemedicíny. Vedúci delegácie Moskvy Valerij Ivanovič Kuzin by privítal, aby v budúcnosti vznikali spoločné projekty nielen medzi veľkými, ale aj malými a strednými podnikmi. V budúcnosti by sa mala slovensko-moskovská spolupráca rozšíriť aj o vytvorenie protónovej terapie onkologických ochorení v spolupráci so slovenským cyklotrónovým centrom a postaviť by sa mal aj slovenský obchodný dom na Bratislavskej ulici v Moskve.
Počas rokovania vedúci ruskej delegácie potvrdil aj pozvanie primátora Moskvy Jurija Luškova pre primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského na návštevu Moskvy.
lp gb pop

UPOZORNENIE:
TASR k správe vydáva fotomateriál

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 23:28