StoryEditor

Developerská firma Grunt vlani preinvestovala 680 mil. Sk

08.02.2007, 12:16
Autor:
SITASITA

Developerská firma Grunt, a.s. začala začiatkom februára s hrubými stavebnými prácami na druhej etape projektu rezidenčného sídla pri Peknej ceste v Bratislave, v rámci ktorej postaví tri obytné domy a 44 radových rodinných domov. Informoval o tom podpredseda predstavenstva spoločnosti Peter Uhlárik. "Takmer všetky domy a byty už majú rezervované budúci majitelia, ktorí sa do nich budú môcť nasťahovať v priebehu druhého polroka 2008," konštatoval Uhlárik. Rezidenčná štvrť Slanec - Pekná cesta je podľa Uhlárika s rozlohou 14,6 hektára najväčším developovaným územím pre bytovú výstavbu v Bratislave. "Do 21 radových rodinných domov, ktoré Grunt vybudoval v rámci úvodnej etapy, sa už čoskoro začnú sťahovať prví obyvatelia," informuje spoločnosť. V najbližšom období sa okrem toho rozbehne predaj 61 bytov v dvoch bytových domoch, ktoré spoločnosť postaví v tretej etape. Štvrť by mala byť kompletne dobudovaná do konca roku 2009.
Podľa člena predstavenstva spoločnosti Romana Feranca preinvestovala firma v minulom roku viac ako 680 mil. Sk. Väčšina peňazí išla na výstavbu spomínaných 21 radových rodinných domov a infraštruktúry pre ďalšie fázy projektov Slanec - Pekná cesta, Koliba - Stráže, ako aj na prípravu budúcich projektov. V tomto roku plánuje Grunt investície takmer zdvojnásobiť. Do výstavby pripravovaných projektov by malo ísť 1,2 mld. Sk. Jedným z nich je luxusný bytový dom s 38 bytmi na Brečtanovej ulici na bratislavskej Kolibe, ktorý by mal byť dokončený v priebehu budúceho roka. Ďalšie rezidenčné projekty podľa firmy postupne pribudnú aj v iných atraktívnych lokalitách Bratislavy. "Predovšetkým byty, ale aj rodinné domy, sa predávajú nad očakávanie dobre," dodal Uhlárik s tým, že to súvisí s priaznivou situáciou na trhu. "Po novom bývaní v moderných rezidenčných komplexoch je mimoriadny dopyt. Podľa našich odhadov tento stav v Bratislave potrvá ešte niekoľko rokov," zdôraznil Uhlárik.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 19:42