StoryEditor

Telefónica O2 začala s náborom nových zamestnancov

19.10.2006, 16:22
Autor:
SITASITA

Tretí mobilný operátor na slovenskom trhu, spoločnosť Telefónica O2 Slovakia, už začala s náborom nových ľudí, pričom v prvej fáze plánuje zamestnať približne 150 až 200 pracovníkov. "Našou ambíciou je podchytiť hneď na začiatku najlepších odborníkov, aby sme v čo najkratšom možnom čase mohli prísť s ponukou pre našich zákazníkov," uviedol generálny riaditeľ Telefónica O2 Slovakia Juraj Šedivý. Na projekte budú spolupracovať aj ďalší experti z Telefónica O2 Czech Republic. Ako ďalej povedal Šedivý, Telefónica O2 Slovakia začala pri realizácii úvodnej fázy spustenia prevádzky spolupracovať s poradenskou firmou Mercer, ktorá má dlhoročné skúsenosti z konzultačnej činnosti v telekomunikačnom sektore. Ako informovala hovorkyňa Telefónicy O2 Slovakia Hana Hejsková, výkonnou riaditeľkou pre predaj sa stala Zuzana Řezníčková a výkonným riaditeľom pre informačné systémy a technológie Juraj Kodýdek.
Nový slovenský mobilný operátor, spoločnosť Telefónica O2 Slovakia, plánuje začať komerčnú prevádzku v prvom štvrťroku budúceho roka. V súčasnosti rokuje s oboma existujúcimi mobilnými operátormi o národnom roamingu, pričom podľa predpokladov začne technické spustenie siete a testovanie koncom tohto roka. Spoločnosť sa chce prvý rok svojho pôsobenia sústrediť výlučne na mobilný trh, Šedivý však nevylučuje, že by sa Telefónica O2 mohla neskôr zaujímať aj o segment pevných liniek. Firma sa chce zamerať na všetky segmenty trhu, podľa Šedivého však bude štartovať v segmente predplatených kariet.
Povolenie na prevádzku siete, ktoré Telefónice O2 Slovakia vydal Telekomunikačný úrad (TÚ) SR, nadobudlo právoplatnosť 7. septembra 2006. Firma deň predtým za neho zaplatila 150 mil. Sk. Telefónica O2 musí podľa povolenia uviesť do prevádzky vlastnú mobilnú sieť GSM do šiestich mesiacov. Firma podľa svojej ponuky v tendri plánovala sprevádzkovať vlastnú sieť do 10 mesiacov, skrátenie lehoty však bolo podľa Šedivého rozhodnutím TÚ. Mobilnú sieť UMTS musí firma sprevádzkovať do 12 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti povolenia. TÚ pridelil Telefónice O2 povolenie na činnosť na 20 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 12:18