StoryEditor

Slovensko odoslalo Hankooku novú ponuku

19.10.2005, 12:32
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR nemôže potvrdiť, ani vyvrátiť informácie o vyradení Slovenska z rokovaní o umiestnení investície kórejskej spoločnosti Hankook.
Ako TASR ďalej informovala Dagmar Hlavatá z kancelárie ministra hospodárstva, Slovensko podniklo v predchádzajúcich dňoch kroky, ktoré mali obnoviť vyjednávanie s predstaviteľmi spoločnosti. Agentúra SARIO odoslala spoločnosti Hankook list s novou ponukou a kancelária ministra hospodárstva prostredníctvom kórejského chargé d`afairs pozvala predstaviteľov spoločnosti na pracovné stretnutie s ministrom Jirkom Malchárkom. MH SR zatiaľ nedostalo ani oficiálne, ani neoficiálne vyjadrenie spoločnosti Hankook, že už neuvažuje s alternatívou umiestniť svoj nový závod na území Slovenska.
Podľa neoficiálnych informácií, ktoré boli zverejnené v utorok, Slovensko s najväčšou pravdepodobnosťou už nezasiahne do boja o 20-miliardovú investíciu spoločnosti Hankook. Juhokórejský výrobca pneumatík podľa týchto informácií rokuje už iba s Poľskom, Českom a Maďarskom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 16:50