StoryEditor

DHL uzatvorila so Saudi Aramco kontrakt v hodnote niekoľko miliónov USD

11.01.2007, 14:38
Autor:
TASRTASR

Logistická spoločnosť DHL Exel Supply Chain, dcéra nemeckej skupiny Deutsche Post World Net (DPWN), uzatvorila v uplynulých dňoch 10-ročný kontrakt v hodnote niekoľko miliónov USD so saudskoarabskou spoločnosťou Saudi Aramco svetovou jednotkou v oblasti produkcie ropy. Zmluva s platnosťou od 1. januára 2007 predstavuje jeden z najvýznamnejších obchodov DHL na Blízkom východe, ktorý posilní jej postavenie v regióne.
Predmetom kontraktu je rozvoj logistickej infraštruktúry ropného gigantu. Ten zahŕňa obstaranie, riadenie a prevádzku 4 materiálovodistribučných centier v mestách Dammam, Riyadh, Jiddah a Yanbu, vozidlového parku a personálu, ako aj 14 materiálovoservisných centier. Uvedené aktivity si vyžiadajú zo strany DHL zapojenie približne 400 pracovných síl.
"Doterajší fragmentárny logistický systém nahradí DHL službami integrovaného dodávateľského reťazca. Skúsenosti DHL sú adekvátne uspôsobené pre naše lokálne potreby," uviedol manažér logistiky Saudi Aramco Mohammed Otaibi. Člen Predstavenstva DPWN John Allan konštatoval, že obchodná spolupráca so svetovým energetickým lídrom znamená pre DHL výnimočnú príležitosť.
Spoločnosť DHL je lídrom na trhu medzinárodnej expresnej prepravy a logistiky. Ponúka inovatívne a na mieru šité riešenia v oblasti expresnej, leteckej, námornej a pozemnej prepravy, logistiky, ako aj medzinárodnej pošty. Všetky z jedného zdroja. Svojimi službami pokrýva približne 220 krajín a teritórií sveta. Na celom svete zamestnáva 285 000 pracovníkov. DHL je súčasťou skupiny Deutsche Post World Net.
Deutsche Post World Net je vedúca logistická skupina na svete. Okrem DHL zastrešuje pod svojou značkou spoločnosti Deutsche Post a Postbank, ktoré disponujú bohatým portfóliom zákaznícky orientovaných riešení pre oblasť manažmentu a prepravy tovaru, ale aj Dialog Marketingu pre poštový trh. Deutsche Post World Net dosiahla vlani tržby 45 miliárd EUR, to je v prepočte asi 1,55 bilióna SKK. V súčasnosti pre ňu pracuje približne pol milióna ľudí, čo ju radí k najväčším svetovým zamestnávateľom.
(1 USD = 26,654 SKK, 1 EUR = 34,609 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 04:00