StoryEditor

Subjekty CR presadzujú spoluprácu na regionálnom princípe

31.05.2006, 18:10
Autor:
TASRTASR

Keďže prezentácia Slovenska ako turistickej destinácie v zahraničí, ktorú realizuje štátna Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR), je stále nedostatočná a záujmy subjektov cestovného ruchu (CR) sú rôzne, bude užitočné zladiť záujmy a vyvíjať spoluprácu na regionálnom princípe a s vládou SR, ktorá dokument o dlhodobej stratégii CR schválila v auguste 2005.
Túto myšlienku spolupráce presadzujú prevádzkovatelia lyžiarskych vlekov, hotelov, stravovacích a ubytovacích zariadení, vodných parkov, agroturistických areálov, kúpeľných zariadení, cestovných kancelárií a podnikatelia. Na dnešnej konferencii o CR ako primárnej stratégie Slovenska pre budúcnosť, ktorá sa konala v Bratislave, vyjadrili podporu riešiť otázky legislatívy, zonácie vysokohorských území, dodržiavanie ekologických kritérií a vytvorenie pravidiel hry v CR, ktoré by rešpektovala štátna správa, podnikatelia a ochranári prírody. Uvedené podujatie zastrešuje združenie Slovakia Ski Region, ktoré tvoria 4 prevádzkovatelia lyžiarskych vlekov: Tatranské lanové dráhy, Jasná Nízke Tatry, park Snow Donovaly a Park Snow Vysoké Tatry.
V memorande o spolupráci pri rozvoji CR v SR tieto subjekty podporujú vznik splnomocnenca vlády SR pre CR. Mal by zvýšiť efektívnosť komunikácie medzi relevantnými rezortmi a pripraviť také legislatívne normy, ktoré by prispeli k zjednodušeniu budovania infraštruktúry pre turizmus.
Všetci sa zhodli, že princípy ochrany prírody a krajiny sa musia dodržiavať, aby sa zachovalo prírodné bohatstvo SR pre ďalšie generácie. V memorande potvrdili, že spoluprácu rozšíria aj s mimovládnymi a ďalšími organizáciami, v ktorých kompetencii je ochrana prírody a krajiny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 09:20