StoryEditor

Gazprom investuje do ťažby plynu 530 mld. RUB

18.01.2007, 08:24
Autor:
TASRTASR

Ruský plynárenský monopolný podnik Gazprom investuje v tomto roku do prieskumu ložísk plynu, jeho ťažby a zvýšenia prepravných kapacít plynovodov 530 miliárd RUB, v prepočte vyše 522 miliárd SKK. Informovali o tom ruské internetové noviny Gazeta.ru.
Desiatky miliárd rubľov sú vyčlenené na sprístupňovanie ložísk plynu, v ktorých sa nachádzajú stovky miliárd kubických metrov paliva. Ďalšie miliardy investuje do skvalitnenia prepravnej kapacity svojich produktovodov a objektov, zabezpečujúcich ich chod. Gazprom sa zaoberá plánmi na vybudovanie niekoľkých závodov na skvapalňovanie plynu, ktoré by mu umožnili export plyn loďami do celého sveta. Okrem toho chce kúpiť v amerických prístavoch niekoľko plynových terminálov.
Podľa niektorých analytikov cieľom Gazpromu je stať sa len exportnou firmou a zásobovanie vnútorného trhu s plynom ponechá menším nezávislým zásobovateľom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 03:15