StoryEditor

Slovensko by do roka mohlo mať certifikovaných koučov

14.11.2006, 13:35
Autor:
TASRTASR
Zlepšiť pozíciu koučingu - súboru tréningových techník zacielených na rozvoj ľudského potenciálu a produktivity človeka - je jedným z cieľov pracovnej návštevy medzinárodne certifikovaného Master kouča Kelvina Lima zo Singapuru.

V súčasnosti na Slovensku nepôsobí ani jeden medzinárodne certifikovaný kouč. Zlepšiť pozíciu koučingu - súboru tréningových techník zacielených na rozvoj ľudského potenciálu a produktivity človeka - na Slovensku je jedným z cieľov pracovnej návštevy medzinárodne certifikovaného Master kouča Kelvina Lima zo Singapuru.
Podľa Lima je na Slovensku nepomer medzi kvalitou ľudských zdrojov a rozvojom výrobného priemyslu. "Veľký dôraz na vývoj nových produktov zvýši požiadavky na kvalitu a kreativitu manažérov," povedal pre TASR.
Počas pobytu v SR zastreší Lim tri koučingové kurzy. V priebehu roku 2007 by sa mali nasledovať ďalšie tri kolá seminárov, ktoré na Slovensku ku koncu roku 2007 vyškolia koučov certifikovaných Medzinárodnou federáciou koučov (ICF).
Okrem školenia koučov bude Lim na Slovensku propagovať koučingové služby. Naplánované má stretnutie so zástupcami firmy Dell a Slovak Telekom.
Master kouč sa zúčastní na medzinárodnej konferencii o koučovaní v manažmente 16. až 17. novembra v Sielnici, ktorú organizuje koučingová spoločnosť Co/Man, s. r. o. Na konferencii sa stretne so zástupcami viac ako 50 firiem. Okrem zástupcov tréningových spoločností aj s predstaviteľmi Západoslovenskej energetiky, VÚB, Tatra banky, Poštovej banky a SAPPA.
Kelvin Lim je jediným ICM certifikovaným Master koučom v regióne juhovýchodnej Ázie. Vyštudoval marketing a manažment, neskôr koučing na Coach University a Corporate Coach University v Austrálii. Založil Executive Coach International, ktorá je jednou z najvýznamnejších koučingových organizácií v regióne juhovýchodnej Ázie. Lim spolupracuje s IMB a zástupcami čínskej vlády.
Na získanie 1. stupňa medzinárodnej certifikácie musia záujemcovia okrem testov absolvovať 100 hodín praxe, 60 hodín tréningov a získať odporúčanie od zákazníkov a Master kouča. Na získanie titulu Master kouč je treba mať 8 až 10 rokov praxe.
ICF je nezisková organizácia, ktorá zastrešuje koučingové firmy a podieľa sa na organizovaní koučingových skúšok. Zastrešuje medzinárodne uznávané štandardy koučingu.
Pobyt Lima na Slovensku organizuje firma Asia Business Services v spolupráci s marketingovým partnerom Timan, s. r. o., a vzdelávacou spoločnosťou Co/Man.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 14:25