StoryEditor

K.O. v treťom kole neprišlo

04.05.2007, 00:00
Napriek tomu, že v okolitých krajinách ceny pohonných látok rastú, vláda u nás vidí priestor na zlacňovanie. Také ostáva stanovisko premiéra R. Fica a ministra hospodárstva Ľ. Jahnátka.

Také ostáva stanovisko premiéra Roberta Fica a ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka po včerajších rokovaniach s rafinériou Slovnaft.
Po treťom kole rokovaní so šéfom Slovnaftu Oszkarom Világim chce premiér aj naďalej spoločnosť donútiť k zníženiu obchodných marží. Dohoda však včera nevznikla a definitívny výsledok by mohol prísť budúcu stredu. Dovtedy sa výška nemení.
"Vláda je presvedčená, že situácia umožňuje mierne zníženie cien pohonných látok," vyhlásila premiérova hovorkyňa Silvia Glendová,
v Slovnafte zasa odmietajú zneužívanie silného postavenia na trhu: "Ceny palív, rovnako ako iné rafinérie, stanovujeme na základe vývoja cien ropy a ropných produktov na medzinárodných trhoch, pričom smerodajné sú trhové trendy," hovorí Hana Šimková z rafinérie.

Ceny palív na Slovensku
(minulotýždňový priemer v Sk/liter)
Benzín 95 38
Nafta 36,60
LPG 20,50
Zdroj: Natankuj.sk

01 - Modified: 2003-05-15 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vinný je Framatome
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 15:06