StoryEditor

Fúzia UniBanky a HVB Bank prinesie zmeny

10.04.2006, 17:24
Autor:
TASRTASR

UniCredit a Bank Austria Creditanstalt, člen skupiny UniCredit, plánujú fúziu svojich slovenských dcérskych spoločností UniBanka a HVB Bank. Koordináciu všetkých potrebných aktivít bude mať na starosti miestny integračný tím. Keďže plánované spojenie oboch bánk podlieha schváleniu príslušnými orgánmi, počas integračného procesu budú obe banky pokračovať vo svojej činnosti paralelne.
Ako informovala hovorkyňa UniBanky Katarína Ševčíková, ako prvý krok UniCredit a Bank Austria Creditanstalt nominovali vrcholový manažment novej zlúčenej banky. Súčasný generálny riaditeľ a predseda predstavenstva UniBanky Jozef Barta bude menovaný za generálneho riaditeľa novej banky. Prvý námestník generálneho riaditeľa a podpredseda predstavenstva UniBanky Gianni Franco Papa nastúpi na pozíciu výkonného riaditeľa. Členovia predstavenstva HVB Bank Slovakia Helmut Horvath a Friedrich Plail sa stanú členmi predstavenstva novej banky. Až do dokončenia fúzie budú členovia predstavenstva naďalej vykonávať svoje súčasné funkcie v príslušných bankách.
Plánovaná fúzia HVB Bank a UniBanka vytvorí štvrtú najväčšiu slovenskú banku s celkovým objemom aktív 129,8 miliardy Sk, 93 pobočkami a 160 000 zákazníkmi. Nová banka bude súčasťou najväčšej bankovej siete v strednej a východnej Európe. Skupina UniCredit je silná európska banková sieť, ktorá poskytuje svoje služby viac ako 28 miliónom zákazníkov prostredníctvom 7 000 pracovísk v 20 krajinách. V rámci skupiny UniCredit bude Bank Austria Creditanstalt zodpovedať za koordináciu činností skupiny v strednej a východnej Európe. Spojením síl nová skupina významne posilní svoju pozíciu v strednej a východnej Európe, zvyšujúc počet zastupiteľstiev na 2 800 a počet klientov na približne 16 miliónov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 13:38