StoryEditor

V orgánoch Slovak Telekomu schválili personálne zmeny

06.12.2006, 13:50
Autor:
SITASITA

Novým členom a zároveň podpredsedom predstavenstva spoločnosti Slovak Telekom (ST) bude bývalý poslanec NR SR a funkcionár Sociálnodemokratickej strany Slovenska Jaroslav Volf, ktorý na tomto poste nahradí Štefana Bugára. Členov predstavenstva Gabrielu Vavríkovú a Mariána Múdreho od stredy nahradia Ivan Doletina a Vladimír Zeman. Zmeny v stredu schválilo mimoriadne valné zhromaždenie ST, ktoré bolo zvolané na žiadosť Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.
Akcionári sa dohodli aj na personálnych zmenách v dozornej rade ST. Z pozícií členov dozornej rady odídu Martin Velecký, Eleonóra Valentová a Alojz Glinský. Na žiadosť nemeckej firmy Deutsche Telekom AG valné zhromaždenie v pozícii člena dozornej rady nahradilo Hansa-Petra Engela Siegfriedom Pleinerom, ktorý bude zároveň vykonávať funkciu predsedu dozornej rady spoločnosti ST. Novými členmi dozornej rady spoločnosti Slovak Telekom sa stali Anton Štefko, Jiřina Perényiová a Pavol Dlhoš, ktorý bude zároveň vykonávať funkciu podpredsedu dozornej rady spoločnosti.
Ako ďalej informoval Slovak Telekom, firma ako jediný akcionár spoločnosti T-Mobile Slovensko 23. novembra 2006 vymenil v pozícii člena a podpredsedu predstavenstva Martina Veleckého, na jeho miesto prichádza Juraj Beňo. Z pozície členov predstavenstva spoločnosti odchádzajú Branko Šmiľnák a Peter Hýroš. Novými členmi predstavenstva sú Jozef Leško a Dušan Guťan. Z funkcie člena a predsedu dozornej rady odchádza Štefan Bugár, z pozície člena dozornej rady odchádza Miroslav Hrádek. Novými členmi dozornej rady spoločnosti T-Mobile Slovensko sa stali Igor Richter a Richard Voda.
Spoločnosť Slovak Telekom patrí do skupiny Slovak Telekom, ktorú tvoria aj T-Mobile Slovensko, a.s., Zoznam, s.r.o., Zoznam Mobile, s.r.o., RK Tower, s.r.o., RK Transmission, s.r.o. v likvidácii a spoločnosť TBDS, a.s. Súčasťou skupiny sú aj jej odštepné závody Rádiokomunikácie, o.z., a Call Services, o.z. Balík 51 % akcií Slovak Telekomu vlastní nemecký Deutsche Telekom. Ďalšími akcionármi ST sú Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR (34 %) a Fond národného majetku SR s 15-percentným podielom. Skupina Slovak Telekom (ST) zaznamenala za deväť mesiacov do konca septembra tohto roka medziročný nárast celkových konsolidovaných výnosov o 4,1 % na 22,565 mld. Sk. Výnosy zo služieb pevnej siete tvorili z celkových výnosov pred konsolidáciou 11,828 mld. Sk a výnosy z mobilnej komunikácie tvorili takmer 11,778 mld. Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 07:59