StoryEditor

Alitalia musí po privatizácii zostať minimálne 8 rokov "talianska"

25.02.2007, 13:29
Autor:
TASRTASR
Talianska letecká spoločnosť Alitalia, ktorá sa má podľa želania vlády v Ríme privatizovať, musí minimálne 8 rokov zostať "talianska". Rozhodlo o tom príslušné ministerstvo. Podmienky privatizácie pošle nový výkonný riaditeľ Alitalie Berardino Libonati listom piatim spoločnostiam, ktoré predložili ponuku na prevzatie aeroliniek.

Podľa podmienok vlády v Ríme musí zostať hlavné sídlo Alitalie najmenej 8 rokov v Taliansku. V tomto časovom období sa nesmie zmeniť ani značka a logo, aby sa zachovala identita leteckej spoločnosti.

Vláda chce predať 39,9 % akcií Alitalie a svoj podiel vo finančne podvyživenej leteckej spoločnosti znížiť pod 10 %. Kto chce získať balík akcií, musí sa zaviazať, že do troch rokov uskutoční plán ozdravenia spoločnosti a zachráni pracovné miesta.

Záujemcovia majú čas do 16. apríla, aby predložili svoju nezáväznú ponuku za balík akcií. Do 2. apríla môžu vytvárať konzorciá. Naposledy oznámili svoj záujem o kúpu podielu investičné fondy Texas Pacific Group a Matlin Patterson, UniCredits - investičné oddelenie UBM, finančná spoločnosť Management & Capitali (M&C) talianskeho veľkopriemyselníka Carla De Benedettiho a talianska letecká spoločnosť Air One.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 05:08