StoryEditor

Rokovania o ukončení štrajku leteckých dispečerov majú dnes pokračovať

26.02.2007, 08:59
Autor:
TASRTASR

V priebehu dneška by mali pokračovať rokovania o ukončení štrajku riadiacich letovej prevádzky. Štrajkujúci dispečeri zo Združenia riadiacich letovej prevádzky (ATCA) pokračovali cez víkend v štrajku po tom, čo sa po dvoch dňoch rokovaní nedohodli s vedením štátneho podniku Letové prevádzkové služby (LPS) a zástupcami Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR (MDPT) na podmienkach ukončenia štrajku.
Počas víkendu tak bol vzdušný priestor SR uzatvorený pre prelety komerčných lietadiel. Prílety a odlety na hlavné slovenské letiská pokračovali bez väčších problémov.
Navigátori požadujú garanciu zvýšenia bezpečnosti letovej prevádzky a odvolanie riaditeľa LPS Romana Bíra. V priebehu tohto týždňa LPS pravdepodobne požiada Európsku organizáciu pre bezpečnosť letovej prevádzky o bezpečnostný audit. Obe strany koncom minulého týždňa vyjadrili ochotu rokovať, avšak presný termín rozhovorov zatiaľ nie je určený.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 21:26