StoryEditor

Prevádzkový zisk Siemensu sa v 2. štvrťroku zvýšil o 49 %

25.04.2007, 13:45
Autor:
TASRTASR

Nemecký koncern Siemens v druhom fiškálnom štvrťroku (ku koncu marca) dosiahol 49-% rast prevádzkového zisku na 1,964 miliardy EUR, v prepočte 66,104 miliardy SKK. Podľa svetových agentúr ide o predbežné výsledky hospodárenia, oficiálne zverejnenie sa očakáva vo štvrtok. Všetky kľúčové položky hospodárenia vysoko prevýšili odhady analytikov.
Siemens dnes rokuje, či predsedovi predstavenstva Klausovi Kleinfeldovi predĺži kontrakt na ďalších päť rokov. Podľa jedného z analytikov by bola Kleinfeldova výmena "absolútnym šialenstvom".
Z kruhov blízkych dozornej rade je známe, že jej členovia nie sú v otázke Kleinfeldovho budúceho pôsobenia jednotní. Jedna skupina sa obáva, že séria korupčných afér okolo Siemensu sa skôr či neskôr dotkne i Kleinfelda.
Siemens vyšetrujú úrady v Nemecku, Taliansku a Švajčiarsku pre odvádzanie peňazí z účtov koncernu, ktoré sa používali na podplácanie pri získavaní telekomunikačných kontraktov. Okrem toho v marci polícia na čas zatkla člena predstavenstva Siemensu Johannesa Feldmayera pre miliónové honoráre zakladateľovi odborárskej organizácie AUB Wilhelmovi Schelskému.
Minulý týždeň abdikoval šéf dozornej rady Heinrich von Pierer, ale zdôraznil, že necíti vinu za škandály.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:15