StoryEditor

ŽP chcú tento rok investovať 320 miliónov Sk, hlavné akcie ich iba čakajú

30.05.2006, 14:54
Autor:
TASRTASR

Prvých 32 miliónov Sk z plánovaných tohtoročných takmer 320 miliónov Sk preinvestovali v 1. štvrťroku tohto roka Železiarne Podbrezová (ŽP). Investície smerovali najmä do stavieb a strojných zariadení. Vyplýva to z informácií, ktoré spoločnosť zverejnila vo svojich podnikových novinách.
Vo firme v súčasnosti dobiehajú niektoré investičné akcie, ktoré sa začali ešte vlani. Ide najmä o zastrešenie šrotového poľa. Ukončená je prvá i druhá etapa zastrešenia a v súčasnosti sa začína realizovať jeho posledná časť. Finišujú tiež práce na stavebných úpravách na budove informatiky.
Najvýznamnejšou investíciou podbrezovských železiarov bude ale tento rok výstavba expedičného skladu hotových výrobkov. Do skladu na hlavnú firemnú komoditu - bezšvíkové rúry - sa zmestí približne 2 000 ton materiálu. Výstavba skladu za takmer 110 miliónov Sk začala tento mesiac. Hlavným zhotovovateľom je firma Metrostav SK. Sklad by mal stáť už koncom augusta, pričom do prevádzky bude uvedený na konci roka.
K ďalším významným investíciám ŽP bude patriť modernizácia žíhacej pece na žíhanie kotlových rúr v prevádzkarni ťaháreň rúr, do ktorej chcú vložiť 46 miliónov Sk.
Okrem technologických investícií však plánujú železiarne v tomto roku investovať aj do sociálnej sféry a cestovného ruchu. Do Domova dôchodcov v Podbrezovej investujú 35 miliónov Sk a do obnovy hradu v Slovenskej Ľupči takmer 27 miliónov Sk. Navyše, tento rok počítajú aj s dokončením stavby prevádzkového objektu letného kúpaliska v Podbrezovej.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 07:56