StoryEditor

Zisk Credit Suisse za 2. kvartál vzrástol na 2,158 mld. CHF

02.08.2006, 11:56
Autor:
SITASITA

Švajčiarska banka Credit Suisse dosiahla v druhom kvartáli čistý zisk 2,158 mld. švajčiarskych frankov (CHF). Ako desiata najväčšia európska banka uviedla, jej zisk sa zvýšil z úrovne 919 mil. CHF, dosiahnutej za rovnaké obdobie minulého roka, vďaka prudkému rastu v divízii privátneho bankovníctva. Čistý prílev spravovaných prostriedkov v rámci divízie privátneho bankovníctva, ktorá sa stará o klientov s vysokými vkladmi, dosiahol v sledovanom kvartáli 16,5 mld. CHF, čím výrazne prekonal očakávanie analytikov na úrovni 10,8 mld. CHF. Najvýraznejší prílev peňazí zaznamenali trhy v USA a v Európe.
Ako uviedol hlavný finančný riaditeľ banky Renato Fassbind, dobré výsledky zaznamenala aj investičná divízia, ktorej čisté výnosy vzrástli o 30 %. Celkový objem aktív spravovaných bankou sa však medziročne znížil o 1,8 %.
Credit Suisse na slovenskom trhu pôsobí v rámci svojej poisťovacej divízie Winterthur, a to prostredníctvom doplnkovej dôchodkovej spoločnosti (DDS) Winterthur a.s, a dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS) Winterthur. Skupina ponúka v SR aj produkty životného poistenia prostredníctvom slovenskej organizačnej zložky Winterthur pojišťovny. Švajčiarska banka však v júni oznámia, že sa dohodla na predaji divízie Winterthur francúzskej poisťovni AXA za 13,4 mld. CHF. Výnosy z predaja divízie investuje Credit Suisse do vybraných akvizícií, spoločných podnikov v oblasti investičného bankovníctva, privátneho bankovníctva a správy aktív, ako aj do organického rastu.

(1 CHF = 24,238 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 11:07