StoryEditor

Plánovanou fúziou UniCreditu a Capitalie by vznikla 2. najväčšia banka v Európe

18.05.2007, 16:24
Autor:
TASRTASR

Plánovanou fúziou bankovej skupiny UniCredit a banky Capitalia vznikne druhá najväčšia banka v Európe s burzovou hodnotou 100 miliárd EUR, v prepočte 3,68 bilióna SKK. Šéf UniCreditu Alessandro Profumo a šéf Capitalie Cesare Geronzi sa dnes stretli s prezidentom talianskej centrálnej banky Mariom Draghim. Talianske média informovali, že správne rady oboch bánk by mohli o možnej fúzii rozhodnúť už v nedeľu.
"Plán je pripravený," napísal milánsky denník Corriere della Sera. Podľa britskej HSBC, dcéry UniCreditu, by fúziou vznikla druhá najväčšia európska banka a nový líder na trhu v Taliansku. UniCredit je s trhovou kapitalizáciou okolo 79 miliárd EUR približne 4-krát väčší ako Capitalia. Mníchovskú banku HVB (HypoVereinsbank) prevzal UniCredit v lete 2005.
Fúzia by sa mala zrealizovať výmenou akcií, burzová hodnota 3. najväčšej banky v Taliansku Capitalie predstavuje v súčasnosti okolo 20 miliárd EUR. Nový peňažný inštitút by patril medzi 10 najväčších bánk na svete. Experti vyčíslili synergické efekty z prevzatia na 700 miliónov až 1,2 miliardy EUR.
Informovala o tom tlačová agentúra DPA.
(1 EUR = 33,686 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 03:12