StoryEditor

Billa prevzala v Česku 97 predajní Delvita

01.06.2007, 16:29
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Billa v ČR, prevádzkovateľ siete rovnomenných maloobchodov, dnes prevzala 97 predajní Delvita, vrátane ich zamestnancov. Transakciu v hodnote 100 miliónov EUR, v prepočte asi 3,4 miliardy SKK, realizovanú medzi spoločnosťami REWE Group Austria/Eurobilla a Delhaize, schválila Európska komisia (EK) 27. apríla 2007. Relevantné finančno-technické aspekty transakcie boli dokončené 31. mája, oznámili predstavitelia spoločnosti Billa v ČR.
Týmto rozhodnutím počet supermarketov prevádzkovaných spoločnosťou Billa v ČR vzrástol na 180, počet zamestnancov prekročil 5 000. Ročný obrat spoločnosti Billa sa zvýši integráciou predajní Delvita na 17 miliárd Kč, v prepočte 20,383 miliardy Sk. Podiel spoločnosti Billa na českom trhu s potravinami a drogériovým tovarom dosiahne takmer 8 %.
Zmenu vizuálu bývalých predajní Delvita začne Billa okamžite. Ako prvé prídu na rad predajne Delvita v Prahe a v tých oblastiach, kde doteraz Billa ešte nepôsobí. Opatrenia súvisiace so zmenou značky, vrátane zavádzania nových výpočtových systémov, sa majú realizovať podľa plánu do konca roka 2008.
Prevzatím predajní Delvita sa pozícia spoločnosti Billa na českom trhu výrazne posilnila. Rovnako ako v Bulharsku, Rumunsku a na Slovensku sa Billa teraz aj na českom trhu môže stať supermarketom číslo jeden. Akvizícia však nebude mať vplyv na ďalšie rozvojové plány spoločnosti Billa a v budúcich 5 rokoch má otvoriť 7 až 8 nových predajní ročne.
Donedávna člen predstavenstva REWE Group Austria Jan Kunath avizoval: "Silnú pozíciu spoločnosti Billa v Česku a ďalších štátoch strednej a východnej Európy budeme budovať aj ďalej, a to nielen organickým rozvojom siete, ale aj ďalšími možnými ekonomicky zmysluplnými akvizíciami."
(1 EUR = 33,965 SKK, 1 CZK = 1,199 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 19:53