StoryEditor

Podľa Fica vláda nemá náklonnosť médií

20.04.2007, 19:28
Autor:
TASRTASR
Podporu občanov pre novelu Zákonníka práce, ako aj zachovanie priazne pre politiku SMERu žiadal na dnešnom stretnutí s obyvateľmi Veľkého Krtíša premiér Robert Fico.

"Média sa stali politickou opozíciou tejto vlády a občania nemajú objektívne informácie o našich krokoch," uviedol. "Nedajte na klebety," vyzval prítomných a pokračoval, že vláda nemá za sebou žiadne médium. Touto problematikou sa ale chce zaoberať na najbližšom zasadaní.
Podpora Ficovi v auditóriu nechýbala. Starší pán žiadal objektívne informácie od verejnoprávnych médií. "My si totiž platíme verejnoprávne médiá na to, aby informovali objektívne," uviedol.
Premiér pripomenul prítomným, že vláda prijala od začiatku svojho pôsobenia celý rad sociálnych opatrení na zmiernenie sociálneho napätia. Spomenul napríklad zvýšenie minimálnej mzdy či príspevok pri narodení dieťaťa. "Urobíme všetko preto, aby bol v tomto roku opäť vyplatený aj vianočný príspevok," uviedol.
Podľa Fica Zákonník práce musí chrániť slovenských zamestnancov, aby sa z nich nestali stredoeurópski otroci. "Zákonník musí posilniť postavenie zamestnancov," povedal. "Nie je predsa možné, aby sme mali východné platy a západné ceny," podotkol.
Ďalej uviedol, že výjazdy vlády do zaostalých regiónov budú pokračovať. "Ministrov treba brať naspäť do regiónov, aby videli, ako to tam chodí, ako tam ľudia žijú. Verím, že aj vo Veľkom Krtíši v blízkej budúcnosti zasadne vláda," dodal. Najbližšie takéto rokovanie má byť podľa neho v Sobranciach.
Na stretnutie s premiérom prišlo asi 200, prevažne starších ľudí. Sála domu kultúry však bola poloprázdna. Na mítingu v neďalekých Želovciach, ktorý bol o hodinu skôr, tamojší dom kultúry praskal vo švíkoch.
Otázky z hľadiska smerovali v Želovciach aj vo Veľkom Krtíši najmä k rušeniu nemocníc. Podľa Fica sa začína medzi ľuďmi šíriť blud, že niekto chce rušiť nemocnice. "Chceme zabrániť tomu, aby zdravotné poisťovne nedosahovali neprimerané zisky," uviedol. Dodal, že baviť sa môžeme o tom, či časť nemocníc nezmeníme na tzv. sociálne lôžka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
22. apríl 2024 02:15