StoryEditor

Rezort práce bude pripomienkovať návrh na zrušenie odpočítateľnej položky 12 000 Sk

14.09.2006, 17:36
Autor:
TASRTASR

Návrh Ministerstva financií (MF) SR na zrušenie odpočítateľnej položky 12 000 Sk pri dobrovoľnom sporení na dôchodok bude Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR podľa ministerky Viery Tomanovej zásadne pripomienkovať. Uviedla to dnes na stretnutí s novinármi.
V programovom vyhlásení sa vláda SR podľa Tomanovej zaviazala zlepšiť postavenie Doplnkových dôchodkových spoločností (DDS) na trhu, pretože sú v porovnaní s ostatnými subjektmi znevýhodnené. "Pôvodný zámer strany Smer bol dokonca zvýšiť odpočítateľnú položku na 24 000 Sk," spresnila. Táto predstava sa však do programového vyhlásenia novej vlády nedostala.
Tomanová si plne uvedomuje obmedzenia štátneho rozpočtu. "Pokiaľ sme sa zaviazali dodržať maastrichtské kritériá a deficit, tak určite sú v rozpočte problémy," priznala. Ministerka práce ešte nevidela definitívny návrh štátneho rozpočtu, preto v tejto chvíli nevie povedať, čo všetko bude v tomto smere pripomienkovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 06:41