StoryEditor

Veteška: HZDS podporí ZP po čiastočných úpravách

20.04.2007, 10:08
Autor:
TASRTASR
S-HZDS podporí v parlamente novelu Zákonníka práce po tom, ako sa na koaličnej úrovni upravia niektoré sporné body. Vo včerajšej diskusnej relácii TV Joj to uviedol podpredseda ĽS-HZDS Viliam Veteška.

Podľa Vetešku je v návrhu kódexu práce niekoľko bodov, ktoré chce ĽS-HZDS prerokovať, vyjadril však presvedčenie, že strana zákon ako celok podporí. Hnutie chce v parlamente otvoriť napríklad otázku agentúrneho zamestnávania. "Som presvedčený, že Zákonník práce dostane záverečnú podobu a prejde hlasovaním v parlamente," konštatoval Veteška.
Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš je presvedčený, že ZP zhorší postavenie tak zamestnancov, ako aj zamestnávateľov. "Zákonník práce mení veci k horšiemu. Neviem, prečo máme meniť niečo, čo funguje?" povedal Mikloš a dodal, že nová úprava pracovného kódexu vysiela negatívny signál smerom k potenciálnym investorom. Vyjadril tiež názor, že novela pracovného celkovo znepružní trh práce na Slovensku, čo Veteška odmietol.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 11:39