StoryEditor

Ness Technologies vyvinie veliaci informačný systém pre izraelskú armádu

20.09.2005, 12:47
Autor:
TASRTASR

Americká spoločnosť Ness Technologies vyvinie nový systém centrálneho velenia a riadenia pre ozbrojené sily štátu Izrael (IDF). Hodnota tejto zákazky presahuje 10 miliónov USD, čo je v prepočte približne 312,5 milióna SKK.
Nový systém velenia bude poskytovať jednotný integrovaný situačný obraz a bude ho využívať vrchné velenie IDF, vrátane všetkých sekcií, oblastných veliteľstiev a podriadených zložiek.
"Ide o jeden z najprestížnejších projektov na tomto poli a je to dôležitý medzník v IT odbore," povedal generálny riaditeľ Ness Technologies Raviv Zoller. Podľa jeho slov hlavnou úlohou spoločnosti Ness bude vyvinúť a implementovať zastrešujúci systém velenia a riadenia, ktorý bude kľúčový pre činnosť a rozhodovanie vrchného velenia IDF v nadchádzajúcich rokoch.
Prednedávnom získala spoločnosť Ness Technologies ocenenie 2005 Israel Defensive Prize za vývoj spravodajského informačného systému pre vizuálny prieskum v spolupráci so spoločnosťou ELOP Electro-Optics Industries, izraelským letectvom a ministerstvom obrany. Toto ocenenie každoročne udeľuje izraelský prezident a je najvyšším izraelským ocenením za výskum a vývoj na vojenské účely.
Americká spoločnosť NESS Technologies, Inc., je globálnym dodávateľom služieb a komplexných riešení v oblasti IT. Ponúka široké portfólio riešení a služieb, vrátane outsourcingu a offshore, systémovej integrácie, vývoja softvéru na objednávku, poradenstva a školení. Medzi jej zákazníkov patrí viac ako 500 štátnych a súkromných organizácií. Na celom svete zamestnáva 5 430 pracovníkov v 15 krajinách. Na Slovensku pôsobí pobočka Ness Slovakia od roku 2002.
TASR o tom informovala Zuzana Hajdučková zo spoločnosti Ness Slovakia.
(1 USD = 31,235 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 02:20