StoryEditor

Komisia odporúča Cargo pre konzorcium Rail Cargo Austria a J&T

08.02.2006, 15:57
Autor:
TASRTASR
Výberová komisia odporučila ministrovi dopravy navrhnúť vláde schváliť ako preferovaného investora pre Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia, a. s., konzorcium spoločností Rail Cargo Austria AG a J&T Finance Group. Komisia sa tak rozhodla po tom, čo dnes schválila vyhodnotenie predložené poradcom, a na základe posudzovania jednotlivých ponúk.

Výberová komisia odporučila ministrovi dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pavlovi Prokopovičovi navrhnúť vláde schváliť ako preferovaného investora pre Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia, a. s., konzorcium spoločností Rail Cargo Austria AG a J&T Finance Group, a. s. TASR o tom informoval poradca a hovorca ministra Tomáš Šarluška.
Komisia sa tak rozhodla po tom, čo dnes schválila vyhodnotenie predložené poradcom, a na základe posudzovania jednotlivých ponúk. Strategický investor by mal získať celý, 100-% podiel v Železničnej spoločnosti Cargo (ZSSK Cargo).
Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR dostalo v stanovenom termíne 31. januára tri záväzné ponuky na kúpu 100 % akcií ZSSK Cargo. Predložili ich konzorciá Cargo Central Europe, Carpatian Cargo, s. r. o., a Rail Cargo Austria AG spolu so slovenskou finančnou skupinou J&T Finance Group, a. s.
Konzorcium Cargo Central Europe združuje spoločnosti Rail World Holding LLC, Penta Investment Limited a MID Europa Partners LLP. Konzorcium Carpatian Cargo je zložené zo spoločností MÁV ZRt. a Slávia Capital Group, a. s. Tretím uchádzačom je konzorcium, ktoré tvorí Rail Cargo Austria AG a J&T Finance Group, a. s.

01 - Modified: 2003-02-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prostriedky získané z turizmu odchádzajú z Vysokých Tatier
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 04:18