StoryEditor

Spoločnosť Holcim v roku 2006 vygenerovala rekordný obrat 3,8 mld. Sk

18.04.2007, 08:35
Autor:
TASRTASR

Líder na trhu stavebných materiálov spoločnosť Holcim (Slovensko), a. s., Bratislava v súlade s očakávaniami dosiahla za rok 2006 zisk pred zdanením 187 miliónov Sk. Medziročne to bol rast o 26 %. Tržby za vlastné výrobky a služby medziročne vzrástli o 7 % na 3,8 miliardy Sk.
Na Slovensku Holcim prevádzkuje cementáreň v Rohožníku a terminál v Banskej Bystrici. Vlani predal takmer 1,5 milióna ton sivého a bieleho cementu. Tri výrobne predali 363 000 t kameniva. Holcim kontroluje sieť 27 betonární v západnej a strednej časti Slovenska. Vlani betonárne predali 523 000 t betónu, ktorý sa použil pri stavbe obytných domov a realizácii rozsiahlych stavebných projektov.
Pod tieto úspešné výsledky sa podpísala modernizácia ukončená v roku 2004, do ktorej investoval Holcim 2,2 miliardy Sk. Vedenie spoločnosti realizovalo tiež stratégiu zameranú na zákazníkov, ktorí očakávajú vysokokvalitné výrobky a služby. Takmer každý druhý dom, nemocnica, most alebo tunel na Slovensku boli postavené z materiálov Holcimu.
"Naše investície ukazujú, že Holcim má dlhodobý zámer dodávať na Slovensku vysoko kvalitné stavebné materiály a súvisiace služby. Našou obchodnou stratégiou je spolupráca s tými zákazníkmi, ktorí zdieľajú našu víziu dlhodobých záväzkov a prvotriednej kvality," povedal predseda predstavenstva Holcim (Slovensko) Roland van Wijnen. Ako pripomenul, vlaňajšok sa vyznačoval boomom stavebného priemyslu. Holcim reagoval uplatnením stratégie - mierne znížil podiel na trhu, aby bol schopný nepretržite zásobovať zákazníkov stavebným materiálom počas kritickej špičky v hlavnej stavebnej sezóne.
Spoločnosť Holcim v SR v uplynulom roku do ochrany životného prostredia investovala 65 miliónov Sk. Cementáreň v Rohožníku je v súčasnosti vybavená najmodernejšou technológiou odprášenia. Emisie tuhých znečisťujúcich látok v rokoch 1993 až 2006 klesli o viac ako 99 %. Holcim v roku 2007 vynaloží 182 miliónov Sk do zlepšenia ekologických parametrov súvisiacich s výrobou.
Holcim k 31. decembru zamestnával 584 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 07:16