StoryEditor

Transkam Slovakia bude treťou firmou v priemyselnom parku v Hlohovci

27.02.2007, 13:18
Autor:
TASRTASR

Nitrianska spoločnosť Transkam Slovakia, ktorá začne v priemyselnom parku v Hlohovci stavať svoj logistický areál, sa zaviazala vytvoriť 70 nových pracovných miest pre obyvateľov Hlohovca a okolitých obcí.
Mesto jej v závere roka odsúhlasilo odpredaj pozemkov s celkovou výmerou 30 000 štvorcových metrov, začiatkom februára zástupcovia spoločnosti uzatvorili s radnicou kúpnu zmluvu. Z priemyselnej zóny, ktorá patrí do extravilánu miestnej časti Šulekovo, budú realizovať distribúciu skladovaných potravinárskych výrobkov odberateľským firmám. Výstavba by sa mala začať už v máji 2007.
Mesto vytvorilo priemyselnú zónu Horná Sihoť-Hlohovec zámenou rozdrobených pozemkov vo svojom vlastníctve za ucelenú plochu s rozlohou 25 hektárov (ha) v roku 2004. V tom istom období sa v nej etablovala ako prvá firma na vyše 8 ha Faurecia Automotive Slovakia, s. r. o., ktorá je subdodávateľom trnavského PSA Peugeot Citroënu v oblasti plastového programu. Po nej prišiel Vetter Slovakia, s. r. o., Trnava, ktorý sa orientuje na sušenie a balenie ovocia. Transkam Slovakia, s. r. o., bude treťou spoločnosťou v tejto lokalite. Podľa informácií hovorkyne mesta Evy Uhrákovej radnica v súčasnosti rokuje aj s ďalšími firmami.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 12:33