StoryEditor

Sťahovanie MVRR do nových priestorov sa predraží

08.06.2005, 05:26
Autor:
TASRTASR
Sťahovanie Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR do nových priestorov budovy Apollo Business Center v Bratislave sa predraží o niekoľko miliónov korún. Prenajaté kancelárie bude treba nanovo prestavať a zaplatiť nájomné za obdobie, keď ich ešte úrad nevyužíval.

Sťahovanie Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR do nových priestorov budovy Apollo Business Center v Bratislave sa predraží o niekoľko miliónov korún. Prenajaté kancelárie bude treba nanovo prestavať a zaplatiť nájomné za obdobie, keď ich ešte úrad nevyužíval.
Ako uviedla vo svojej hlavnej spravodajskej relácii STV, krátko pred nasťahovaním zamestnanci ministerstva zistili, že priestory nespĺňajú ich pôvodné požiadavky. Stavebné úpravy a zhotovenie novej projektovej dokumentácie si vyžiadalo 1,7 milióna Sk. K nákladom treba ešte prirátať nájomné, ktoré sa ministerstvo zaviazalo platiť od marca, kedy sa pôvodne malo do nových priestorov nasťahovať.
Bývalému vedúcemu služobného úradu MVRR SR teraz hrozí, že časť škody bude musieť zaplatiť. Ako pre STV uviedol predseda Úradu pre štátnu službu Ľubomír Plai, služobný úrad je povinný vymáhať náhradu škody od štátneho zamestnanca až do výšky troch mesačných platov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 20:44