StoryEditor

Majetok úpadcu Hydrostav sa v 2. kole ponúka na predaj záujemcom

02.09.2005, 16:28
Autor:
TASRTASR
Správca konkurznej podstaty úpadcu Hydrostav, a. s., v konkurze vyhlásil dnes 2. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu mimo dražby a tiež iné majetkové hodnoty samostatne.

Správca konkurznej podstaty úpadcu Hydrostav, a. s., v konkurze vyhlásil dnes 2. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu mimo dražby a tiež iné majetkové hodnoty samostatne.
Z portfólia majetku v hodnote 427,47 milióna Sk sa opäť ponúka Areál Podunajské Biskupice (ocenený na 416,1 mil. Sk), nebytový priestor, kryt civilnej obrany (CO) Zlaté Moravce (1,95 mil. Sk), pozemok Stredná, spoluvlastnícky podiel Bratislava-Trnávka (820 000 Sk) a nebytové priestory bratislavskej Vrakune (8,6 mil. Sk). Ponúkaný majetok úpadcu je ocenený v zmysle schváleného plánu speňažovania.
Záujemca musí doručiť správcovi ponuku v zalepenej obálke s označením verejné ponukové konanie, konkurz Hydrostav, 2. kolo, do 21. septembra 2005. Na tú istú časť majetku úpadcu môže predložiť iba jednu ponuku. Otváranie obálok sa plánuje 22. septembra o 9.00 h na Krajskom súde (KS) v Bratislave. Víťaznú ponuku vyhodnotí správca do 21 dní od otvorenia obálok.
"Polovica majetku úpadcu sa už predala, vrátane Stanice konskej železnice," potvrdil dnes TASR zástupca správcu konkurznej podstaty úpadcu Hydrostav v konkurze Boris Kotleba.
V rámci 1. kola správca ponúkal na predaj majetok 5 objektov (ocenených na 91,47 mil. Sk) ešte 10. júna. Na predaj bol vtedy kryt CO Zlaté Moravce, pozemok Stredná ako spoluvlastnícky podiel, Bratislava - Trnávka, pozemky pod cudzími garážami Bratislava - Nové Mesto (2,2 mil. Sk) a areál a nebytové priestory, obe Bratislava - Vrakuňa. V rovnakom termíne správca vyhlásil 2. kolo ponukového konania na predaj 3 objektov (ocenených na 74,16 mil. Sk): areál Žabí Majer Bratislava - Rača (36,86 mil. Sk), SKŽ Bratislava - Nové Mesto (21,6 mil. Sk), areál stavby Kráľová nad Váhom (15,7 mil. Sk).
V máji sa z portfólia majetku ponúkali 4 kľúčové celky za 589,7 milióna Sk, medzi nimi 2 areály - Podunajské Biskupice a Vrakuňa opäť uvedené v dnešnom ponukovom konaní a tiež areál Kráľová nad Váhom a hotel Piešťany.
Menovaným ponukám predchádzali ponuky v apríli 2005, predmetom predaja boli objekty ocenené na 397 miliónov Sk, v 1. kole sa však neminuli.
Prieskumné pojednávanie, na ktorom si veritelia úpadcu uplatnili nárok na majetok Hydrostavu, sa konalo vlani. Pohľadávky v hodnote 4,95 miliardy Sk si vtedy uplatnilo 2 365 veriteľov. Oprávnené záväzky spoločnosti však majú hodnotu 2,5 miliardy Sk, pohľadávky voči rôznym stavebným firmám 790 miliónov Sk.
Najväčšími veriteľmi Hydrostavu v konkurze sú Slovenská konsolidačná, Slovenská správa ciest, Sociálna poisťovňa.
Konkurz na podnik Hydrostav vyhlásil KS v lete 2002.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 23:32